Yoğun istek üzerine her ne kadar vakit erken de olsa (bana göre) “korkulu” bir mevzu anlatmaya karar verdim. Bilgiden ziyade anlatı.

- İstek “üç harfli-cin musallatı” üzerine olduğundan, bazı bölgelerden gerçekleştirdiğim derlemelerden birini seçtim.
- Olayı aktaran ve bölge mühim değil. Bir apartmana, gurbetten birileri misafirliğe gelmiş. Hayli kalabalıklar. Ama geldikleri evin sahibi yok
- Adam başka bir yere tatile gitmiş. Eski dönem cep telefonu piyasada yok, kapıda kalmışlar. Şehri bilmiyorlar falan. Apartmandan biri geliyor
- Kapıda kaldıklarını öğrenince telefon açıyorlar adamın gittiği yere, çağırtıyorlar telefona. Adam bir gün sonra gelebileceğini söylüyor.
- Misafirleri, apartmanda rastladıkları kişiye kalacak yer soruyorlar. Akşam saatleri. Adam bir gün kendi evlerinde kalabileceklerini söylüyor
- Ertesi güne kadar sıkıntı olmasın diye kabul ediyorlar. Daireye geçiyorlar. Yemek yendikten sonra kalacakları odalara göre ayrılıyorlar.
- Evin ufak yaşlarda bir kızı var. Onun odasına da gelenlerden birinin kızını veriyorlar. Kız bundan büyük. Gece yarısına kadar her şey sakin.
- Gece evin kızı ağlama sesi duyarak uyanıyor. Korkup uyanıyor. Ağlayan odasında kalan kendinden büyük kız. Camdan loş ışık vuruyor odaya.
- Küçük kız ilkin bakmaya korkuyor zira ağlaması hayli şiddetli ve yattığı yer yatağında hareket ediyor gibi sesini duyuyor çünkü.
- Cesaretini toplayıp baktığında bir süre kıpırdayamıyor korkusundan. Tarifine göre öbür kız yattığı yerde yılan gibi kıvrılıyor, savruluyor.
- Olayı aktaran kişi yaşı çok ufak olmadığından hareketleri kendiliğinden yapamadığını,sanki kızı dört bir yandan çekiştirdiklerini söylemişti
- Yani hayli tuhaf olduğunu fark etmiş. Kız o esnada çığlık atmaya başlamış. Bağıra çağıra konuşmaya başlamış gözleri kapalı.
- Kız üzerine geldiklerini, kendisini yılanlarla boğmak istediklerini söylüyormuş, arada da kurtarın falan diye çığlık atıyormuş.
- Evin kızı bir an cesaret bulup fırlıyor yerinden. Odadan kaçmak istiyor zira korkuyor. Kapı koluna asıldığında kilitli olduğunu fark ediyor.
- Yine aktaran kişinin dediği, kapı kilitli değilmiş yatarken. Evlerinde bazı odalarının anahtarı yokmuş, orası da bu odalardan biri.
- Kızın bağırtısı şiddetleniyor, bir anda gözleri açılıyor. Etrafına bakıp bakıp “bırakın beni!” diye bağırmaya başlıyor.
- Evdekiler ayakta ama kapıyı açamıyorlar. Kapıyı boşa yumrukluyorlar falan, evin kızı babasına sesleniyor. Babası ile ilgili de bir husus var
- Babası aileyi eve çağıran. Bu kişi ile ilgili bazı anlatılar var. Kendisinin cinlerle alakalı bilgisi ve bir alakası varmış. Kapıya geliyor
- Kapıyı açıp içeri giren bu kişi oluyor sanki kilitli değilmiş gibi. Odadaki kız bağırtıyı birden kesip sakinleşiyor. Konuşuyorlar falan.
- Kızın “karışmış” olduğunu öğreniyor. Anadolu’da bu tabirin iki manası var. Biri musallatta uğrama diğer onların alemine karışıp kaybolma.
Neyse kız normale dönüyor. Aile ertesi gün misafirin evine geçiyor,teşekkür ediliyor falan. Bu mevzu burada bitti, sürç-i lisan ettikse affola…
Bu Konu, Mehmet Berk Yaltırık @SonGulyabani Kullanıcı adıyla paylaşımlar yapan, bir Twitter hesabının, paylaşımlarından derlenerek oluşturulmuştur…


Pelikan Grubu | Pelikancılar Kimdir?
Menzil Tarikatı; Gavs Kimdir? Nasıl Çalışırlar? Mal Varlıkları Nedir?
Serkan Kurtuluş Kimdir?
Kesinleşmiş Cezanın ne kadarı Cezaevinde yatılır! (‘Cezamın yatarı ne Avgat Bey?’)
Corona Virüsü
Yeşil kod adlı; Mahmut Yıldırım Yaşıyor mu?
Türkiye’deki Cezaevi Tür ve Tipleri hakkında pratik bilgiler!
Kur’an-ı Kerim’de Bilim ile İlgili Ayetler? (‘Kur’an bilime yönlendirir!’)
Erkekler neden mesaj yazmaz? Kızlar neden mesaj atmaz?
Akp’nin Yasadışı silahlı eğitim kampları! (‘İç Savaş Hazırlığı, Görüntüler – İddialar’)
Osmanlıca Küfür
Twin Flame
Atatürk’ün dedesi kimdir? | Soy Ağacı
Dr. Mehmet Öz; Corona Virüsü
Türkiye Yunanistan Askeri Gücü Karşılaştırması
David Rockefeller, Servetinin sınırlarına yolculuk! Ve Türkiye’deki Temsilcileri!
Adolf Hitler’in Propaganda Bakanı Joseph Goebbels’in Sözleri
Şehidimiz Var; Albay Okan Altınay
Rabıta Nedir? Nasıl Yapılır?
Ölün İstiyorum Artık | Nejat İşler