Flood'un Yayınlandığı Tarih:9 Nisan 2020 @ 10:51
Sevgili arkadaşlar, bu site (Twitter) açıldığı günden bu yana “spam saldırısı altındayım destek lütfen” diyerek tweetler atılıyor. Bu konuda bir yanlış anlamayı/anlaşılmayı anlatmak için ufak bir flood yapacağım. Zira bu konunu haddinden fazla sıkıcı oldu.
- Spam ya da yığın mesaj e-posta, telefon, (eskiden yoğunlukla) faks, twitter facebook vb gibi elektronik iletişim ortamlarında çok sayıda alıcıya aynı anda gönderilen gereksiz veya uygunsuz iletilere denir. En yaygın spam türleri reklamlar ve ilanlardır.
- E-posta servisleri daha çok bu “spam mailleri” otomatik (bot vasıtasıyla) algılayıp engellerken, “spam klasörüne” veya “gereksiz mail” klasörü gibi klasörlere atmaktadır. Twitter ve facebook gibi platformlarda da bu botlar kullanılır fakat..
- Twitter platformunda “otomatik” bu işleri yapan botlara ek olarak, kullanıcıya, alakasız konularda alakasız şeyler yazan, gönderilerin altına reklam yapan veya Twitter etiketlerine reklam içerikli mention atanları yani SPAM yapan hesapları bildirme şıkkı da konulmuştur.
- Bunun yanında da taciz, tehdit içeren yanıtları, telif hakkını ihlal eden yayınları bildirme şıkkı da konmuştur. Fakat bizlere “spam’lama” kavramı “şikayet etmek” olarak algılandığı için genelde bu şekilde kullanılıyor. Şimdi gelelim asıl konuya..
- Flood şeklinde seri reklam yapmadığınız, alakasız konularda alakasız cevaplar yazmadığınız, Trend topıc olsun diye seri şekilde konuyla alakasız şeyler yazıp tag’i eklemediğiniz sürece SPAM şikayeti yemez, SPAM botları tarafından kapatılmazsınız. Ama asıl önemli olanda >
- Spam şikayeti veya başka bir şikayet altında olduğunuzda, Twitter sizden devamlı şifre istemez, sizi habire siteden atmaz, site donmaz. Kendi internet bağlantımız veya internete girdiğimiz sistemden doğan sorunları “spam altındayım” şekilde yayınlamak yanlış. Çünkü..
- Twitter sisteminde, yönetiminde böyle bir uygulama yok. Yani siz “şikayet altındasınız ve sizi RT edip favorilerlerse sizi kapatmıyorlar” gibi bir uygulama yok. “Şikayet edenler bir yanda siz diğer yanda bir oylama yapılıyor, hangisi fazlaysa o kabul görüyor” tezi yanlış. Sonuç;
- Hiçbir kaynağa veriye dayandırılmadan onlarca “destek verin spam saldırısı altındayım” tweet’i görüyoruz. Bunların çoğu, yukarıda anlattıklarımı bilmeden yaparken, bazısı da “takipçi kasmak” için yapılıyor. Lütfen gündemi artık bu “twitter hurafeleri” ile meşgul etmeyelim. Nokta.