Kendini Değerli Hissetmek

Flood'un Yayınlandığı Tarih:22 Aralık 2019 @ 12:16

Kendi Değerini fark etmede insanlar 3 sınıftır:

1- Değerli birine yönelerek değerini bulacağına inananlar. 2- Kendine değer verenlere öncülük ederek değerini bulduğuna inananlar. 3- Birine yönelme veya birilerini kendine yönlendirme ihtiyacı duymadan değerini kendinden alanlar.

  • Bağlantıları, Aidiyetleri ve Sahiplikleriyle değer bulacaklarına inananlar insanlık aleminin kahir ekseriyetidir. Yönlendirilen ve yönetilen; tebliğ edilen, bilgilendirilen, uyarılan, korkutulan, özendirilen; bağlantısız, aidiyetsiz yaşamayacakları için edilgenleşen bilinçlerdir.
  • Seçim ve tercih haklarının olmadığına inandırılmışlardır. Bu kitleden kimileri kader, kimileri ideoloji, kimileri gruplaşmalar, kimileri de döneme hakim akımlar, özellikle moda ve medya eliyle edilgenleştirilirler. Bir gün isyan etseler bile o isyan bile birilerinin projesidir…
  • Edilgen Bilinçlerin dünyası da edilgenliklerine göre kurgulanmıştır. Hiç deneyimlemedikleri alanların kötülüğüne inandırılmışlardır. Bilinçleri seviyelerine göre korku, özendirme veya heyecan ile dizayn edilirler. En alt seviyede “Sürüden ayrılanı kurt kapar” yalanı işlerken….
  • Edilgenlerin biraz üst grubunda “Adanmışlık” iş görür. Bir “Dava”ları, “İdeal”leri, “Yüce Gaye”leri vardır. Baş koydukları ömürlük “Yol”ları vardır. Onları sorgulamak, tercih değiştirmek? Döneklikten tutun da Küfür, Sapıklık, Zındıklık, Hainliğe kadar uzanır yiyecekleri damgalar.
  • Değerini başkasından alanlar bunu sadece üst bilinç saydıkları kişiden almaz. Değer buldukları; bir düşünce, fikir, bilgi, inanç dahi olabilir. Değerini dininden, ırkından, milliyetinden, ülkesinden, ekonomik ve sosyal sınıfından alanlar da edilgen bilinç olarak 1. sınıftadırlar.

Kendi Değerini tayinde 2. Sınıftakiler; değerini kendisine değer verenlerden alanlardır.

  • 1. gruptakiler Sürüye sayılan Koyunlar ise 2. gruptaki bu “Etkin Bilinçler” de Çobanlık etmeyi benimseyenlerdir. Sevenlerine, taliplerine, bağlılarına Çobanlıkta bulurlar kendi değerlerini.
  • Etkin ve Aktiftirler. Sözleri büyülüdür. İnandıkları uğruna zaman, para ve insan harcamaktan çekinmez, hicap duymaz, vicdan yapmazlar. Her şeyden önce kendilerinin olmazsa olmazlığına, insanlık için lütuf olduklarına kendilerini inandırmışlardır. Özel Yaratıldıklarına inanırlar!
  • Kimler mi bu sınıfta? Sosyal medya fenomenlerinden siyasi liderlere, cemaat önderlerinden grup rehberlerine, kulüp, dernek, parti, vakıf, şirket vb yöneticilerine kadar “Baş Olma” sevdalarını çeşitli kılıf ve anlam örtüleriyle süsleyenlerin hepsi bu Etkin Bilinç alanındadırlar…
  • Çobanlık ettikleri sürülerin kendisini koyun hissetmemesini sağlamak ve bu arada kendi kibirlerini saklamak için sağlam söylemler bulmuşlardır:- Kendim için istiyorsam namerdim!
    – Sizin anlamayışınız beni öldürecek. Sizin için kendimi paralıyorum hala anlamayacak mısınız?
  • Etkin Bilinçler Edilgen Bilinçleri kendileri olmazsa doğru yolu, gerçeği, hakikati bulamayacaklarına inandırmıştır. Onlara ihtiyaç duymadıklarını, sadece hizmet ettiklerini vurgular, hiçbir şey almadıklarını söylerler. Oysa realite tam tersidir. Etkinler, Edilgenlerden beslenir!
  • Birilerine etkin olma veya birilerinin alanında edilgen kalmanın ötesine geçenler de vardır. Etkin sürü çobanlığı veya edilgenliği koyunluğu kutsamaya razı olmamışlardır. Halkın “Cinsinin son türü, arıza, rahatsız, deli, meczup, aşık, zındık vb saydıklarıdır. İstisnadırlar…
  • Baş olma iddiasında olmadıkları gibi baş olanların sürüklediği yerlerde olmayı da reddetmişlerdir. Gücü ve değerini kendilerinden alır bu 3. sınıftakiler. İsimden, resimden, sıfattan geçmişlerdir. Güç kullanmazlar. Baskıya dahi direnç gösterme ihtiyacı duymadan hayatla akarlar…
  • Etkin değillerdir ama pasif denemez onlara.
    Edilgen değillerdir ama isyankar denemez onlara.Bunların ötesindedirler. Etkin olmak mı gerek, gönüllerini çalıştırırlar sessizce. Oradan etkin olurlar gönüllere.Edilgenlik mi gerek, rıza ve hoşgörüyü devreye sokarlar sessizce…
  • Müslümanım ama kendimi İslamla tanımlamam
    Türküm ama ırkla vasıflanamam
    Kadınım ama dişil enerji kölesi olamam
    Erkeğim ama erlik düşkünü olamamSizlerin, insana yüklediğiniz vasıf ve anlamlarının hepsini çöpe attım, beş para etmezler benim için diyebilen cesur yüreklerdir onlar.
  • Hep bir ayet dikkatimi çeker: “Seni bir Tanık, bir Müjdeci ve bir Korkutucu olarak gönderdik” (Fetih-8)Hz. Muhammed inkar edene Korkutucu
    İman edene Müjdeci
    Ama kime Tanık?
    Tanık; olaya nötr kalan Şahit değil mi?
    Dini, davası olan Peygamber kime nötr olabilir?
    Düşünsek mi az!?
  • Din ve dindar olmak deyince aklımıza hemen İman ve İnkar kavramları geliyor. Din söz konusu olduğunda başkaca kavram da düşünülemez gibi. Oysa ayette seni “Tanık” irsal ettik diyor. Kimilerini imana davet ediyor, kimileriyle inkarları nedeniyle savaşıyor, ya tanık kaldıkları?!..
  • Tanıklar…
    İman ve İnkarın ötesinde bir bilinç taşıyanlar…Tanıklar…
    Sanıklık veya Savcılığın haricinde sadece oluşa tabi yaşayanlar…Peygamber dahi onların haline Tanık!
    Yönlendirme ve Sakındırmanın, Uyarının haricinde onlar!..
    “Değerini Kendinden Alanlar”
    desek mi?!..
  • Değerini değer verdiğinden alan da
    Değerini kendine değer verende bulan da
    kaybetmiştir!..Gerçekte edilgene etkin olmakla; etkin olanın yörüngesine girmek arasında hiçbir fark yoktur.Ne çoban, ne koyun!
    Tanık, sadece Tanık!
    Tanpınar’ın dizelerindeki gibi

  • İzle bu filmi
    Edilgenler, Etkinler ve Tanık
    Değerini arayan,
    Değer arayanda değer bulan
    ve Değerini sadece Kendinden alanın hikayesi
    Tanık olanı gördüğünde dönüşümüne şaşıracak bunu yaşasam diyeceksin!Hayatın ve Gerçeğin Tanığı olabilene selam olsun❣️

Yazar; Mehmet Doğramacı

Abone ol
Bildir
guest
1 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm Yorumları Göster
Anonim
Anonim
2 yıl önce

merhaba
yazınıza dnek geldim ve sayenizd esüper bir film keşfettim. başka film önerilieriniz olur mu?

mutlakaoku.com | Pdf Kitap İndir | Telecharger Livre GratuitDescargar Libros Gratis | Free pdf download | Kostenlose eBooks |
1
0
Bu konuda sen ne düşünüyorsun? Yaz Mutlaka Okunsun...x