Erdoğan’ın Başsavcısı Hadi Salihoğlu Emekliliğini istedi! (‘Kimdir?’)

Meslektaşlarını tutuklatan, Erdoğan’ın istediği tüm davaları kapatan, yargı camiasında kirli ilişkileri ve ‘sponsor işadamları’ ile tanınan İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu emekliliğini istemiş. Umarım bir gün yargı önünde hesabı sorulur.

  • Hadi Salihoğlu, Hidayet Karaca ve 63 polis hakkında 32. Asliye Ceza Mahkemesinin verdiği tahliye kararını engellemek için UYAP’ı kapattırıp Silivri Cezaevine karar geçersizdir diye yazı yazmıştı. Mahkeme kararının uygulanmasını engellenmişti.
  • Hadi Salihoğlu, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına bakan Savcı Celal Kara’yı görevden alarak yerine disiplin soruşturması bulunan savcı Ekrem Aydıner’i atadı. 17 Aralık dosyası kapatıldı. Zarrab’ın yurtdışına çıkış yasağı kaldırıldı.
  • Hadi Salihoğlu, bazı savcılar için Emlak Konuttan dağıtılan indirimli evlerden birine sahipti. Tek imzayla binlerce lira kar etti. Skandalı ortaya çıkaran muhabir hakkında 23 yıla kadar hapis istemiyle dava açtırdı.
  • Hadi Salihoğlu, Selam Tevhit soruşturmasını yürüten savcılara alenen iftira attı. Basına 7 bin kişinin usulsüzce dinlendiğini açıkladı. Dinlenen gerçek şüpheli sayısının 230 kişi olduğu belirlendi.

Hadi Salihoğlu, Erdoğan tarafından en zor zamanında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirildi. Salihoğlu o tarihten itibaren kanunlara göre değil Erdoğan’dan gelen talimatlara göre hareket etti.

Bu Konu, Bülent Ceyhan @bulentceyhan Kullanıcı adıyla paylaşımlar yapan, bir Twitter hesabının, paylaşımlarından derlenerek oluşturulmuştur…

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm Yorumları Göster
mutlakaoku.com |
0
Bu konuda sen ne düşünüyorsun? Yaz Mutlaka Okunsun...x