Yavaş yavaş herkes, -islamcılar dahil- özgürlüğün olmadığı yerde parlak beyinlerin yetişmediğini, yetişenlerin de kaçıp gittiğini anlıyor.

- Her köye “Üniversite” adlı “Yüksek Lise”ler açıp, “yüksek” müfredatla gençlere kartondan diploma dağıtılan yerlerde parlak beyinler olmuyor.
- Parlak beyin, getolarda ve seralarda yetiştirilemiyor, yetiştirilebilseydi bunu önce Abdülhamit yapardı.. Parlak beyinli toplum olmak gerek.
- Parlak beyin, toplumsal bir olay, yani yüksek kapıların ardında izole yükseklik olmuyor. Parlak beyin, adı üzerinde akıllı ve meraklı beyin.
- Parlak beyin, etrafında algılama kapasitesi/imkanı ve melekesi olan, sanat ürünleriyle yaşayan görece refah atmosferinde doğan/yaşayan bişey
- Parlak beyin, bir ülkede dokunulmaz evrensel kurumların olduğu, fikri nedeniyle asla tutuklanmayacağını bilenlerin yaşadığı yerde oluyor.
- Parlak beyini bir ülkede tutan, kendisi gibi parlak beyinlerle kısıntısız tasarrufsuz konuşabilmesi, çalışabilmesi ve saygı görmesidir.
- Bilim konusunda Suudi Araba bile ters “ilmî” konularla meşgul olunuyorsa ve bilimciler çok kolay harcanıyorsa, orada akıllı ot bile bitmez.
- Devlette amcası/dayısı olan süzme salakların “müdür”, parlak beyinlerin onların yamağı yapıldığı bir yerde parlak beyin olmaz. Adalet şart!
- Parlak beyinler -ismi üzerinde- “normal” toplumsal konvensiyonları takmazlar, yani çıkıntıdırlar. Biatkar koyunist ahaliyle işleri olmaz.
- Parlak beyin, yeni bir fikir üzerinde çalışırken kafasını boşaltması gerektiği anlarda tiyatrolara falan gider, partilerde kafayı çeker.
- Çalıştığı kurumda “Kur’an’ın hikmetleri”nden başka bişey bilmeyen snob özentisi Rolex’li aptal -ve de erkek- islamcılarla neden takılsın?!
- Parlak beyinleri kaçıran, sadece yasakçı/günahçı “islamî” biat “tabiatı” ve kültürsüzlüğü değil. Bölünürüz/gölünürüz korkağı milliyetçilik.
- Bir ülke, düşünen/yaratan insanları onurlandırmıyor, onlara rahat vermiyorsa ve fikirlerden/özgürlükten korkuyorsa, orada Parlak beyin olmaz
- Türkiye, Dünyanın her köşesine eşit uzaklıkta önemli bir Merkez ülke. Ama nasıl büyük/akıllı/parlak olunduğunu bilmiyor, biliyor da korkuyor
- Global Yeryüzünde değil de sadece serada yaşayabilecek -Dünyaya ve rasyonel akla yabancı- bir “biat” dini kurmuş, onu kaybetmektn korkuyor.
- Türkiye, o akla ve mantığa düz ve yapsık bi dünyada yaşayan “din”ini yitirecek… Korkmakta haklılar. Doğal seleksiyon bu. Evrim. Darwin!
- Türkiye, “bölünürüz/sölünürüz, din elden gider, ayağa dolanır” tipi eski korkuları aştı… Ama hükümran olan, -hâlâ- o korkak eski kafa…
Bu ülke, mecburen, Parlak beyinli insanların cirit attığı önemli bir yer olacak. Tarih ve kader bunu dayatıyor. Engellemek mümkün değil.. <<
Yorum; Özgürlüklerin olmadığı Ve tek parti tarafından yönetilen Çin nasıl oluyor hem parlak beyinleri tutuyor hem de sermaye çekiyor?
- Çünkü belli şartlara sahip… Mesela sanata çok siyasi olmadığı müddetçe karışmıyor. Sanatçılarını ve bilim adamlarını koruyor…


Pelikan Grubu | Pelikancılar Kimdir?
Menzil Tarikatı; Gavs Kimdir? Nasıl Çalışırlar? Mal Varlıkları Nedir?
Serkan Kurtuluş Kimdir?
Kesinleşmiş Cezanın ne kadarı Cezaevinde yatılır! (‘Cezamın yatarı ne Avgat Bey?’)
Corona Virüsü
Yeşil kod adlı; Mahmut Yıldırım Yaşıyor mu?
Türkiye’deki Cezaevi Tür ve Tipleri hakkında pratik bilgiler!
Kur’an-ı Kerim’de Bilim ile İlgili Ayetler? (‘Kur’an bilime yönlendirir!’)
Erkekler neden mesaj yazmaz? Kızlar neden mesaj atmaz?
Akp’nin Yasadışı silahlı eğitim kampları! (‘İç Savaş Hazırlığı, Görüntüler – İddialar’)
Osmanlıca Küfür
Twin Flame
Atatürk’ün dedesi kimdir? | Soy Ağacı
Dr. Mehmet Öz; Corona Virüsü
Türkiye Yunanistan Askeri Gücü Karşılaştırması
David Rockefeller, Servetinin sınırlarına yolculuk! Ve Türkiye’deki Temsilcileri!
Adolf Hitler’in Propaganda Bakanı Joseph Goebbels’in Sözleri
Şehidimiz Var; Albay Okan Altınay
Rabıta Nedir? Nasıl Yapılır?
Ölün İstiyorum Artık | Nejat İşler