Erdoğan, Neden Halkın önünde itiraflarda bulunuyor? Amaç ne?

Erdoğan, Arada bir ters giden konularda, iflas etmiş politikalarla ilgili hem de halkın önünde neden itiraflarda bulunuyor?

  • Basınçla çalışan bütün sistemlerde tedbir olarak, riskli durumlarda devreye giren emniyet sübapları bulunur. Düdüklü tencere örneğinde olduğu üzere basınç bir düzeyi aşınca o delikten basınç dışarıya atılır, böylece patlamaların, büyük kazaların önüne geçilir. Benzer sistem aslında sosyal bilimlerde de vardır. Toplumda da zaman zaman basınç artar. İnsanlar üzerindeki baskı taşınmaz hale gelir. Bazı problemler sokağa düşecek kadar sorgulanır, irdelenir hale gelir. Böylesi bir durumda en katı ve acımasız diktatörler dahi toplumsal patlamaların önünü almak için bazı şeyler yaparlar.
  • Kontrollü muhalefet partileri kurdururlar ve bunlara kontrollü eleştiriler yaptırarak hem toplumun gazını alırlar hem de ülkede “muhalefet var, kendisi de eleştirilebiliyor” algısı oluştururlar.
  • Yine kontrollerindeki yazar çizerlere şahısları, politikaları dahil halkın rahatsız olduğu bazı konuları yazdırırlar. Böylece toplumun tansiyonunu düşürürler. Bu tür yazılar bazen yanında görünen yazarlara, bazen de tam karşıt konumdaki kişilere yazdırılır.
  • En önemli gaz alma, tansiyon düşürme yöntemlerinden birisi de özeleştiri kabilinden hataları itiraf etmek, yapılan yanlışları usulüne uygun tonda ve tarzda söylemektir. Böylece insanlar özeleştiri yapabilen, hatalarından dönme eğiliminde, yanlışları düzeltme isteğinde “daha insani” bir lider profili görür. Halk suçluyu sevmez ama suçunu kabul edene daha makul bakar. Ayrıca halka yapılan itiraflar başkalarının daha sert ve acımasız eleştirilerinin önünü keser.
  • Erdoğan bilime, okumaya uzak bir kişilik. Kendisi de kitap okumayı sevmediğini itiraf ediyor zaten. O, tam bir pragmatist ve popülist. Ama kendi siyaseti ve çıkarı için bilimsel araştırmalardan, kamuoyu çalışmalarından, anketlerden en fazla yararlanan kişi.
  • Pek çok konuda sürekli ölçümler yaptıran ve bunlara göre politikalar, söylemler geliştiren bir siyasetçi. Toplumda kendisine yönelebilecek eleştiri konularını tespit ediyor ve o konularda bizzat toplumun önünde itiraflarda bulunarak muhtemelen gaz sıkışmalarını, patlamaları önlemeye çalışıyor.

Bu konu, Mahmut Akpınar‘ın Tr724 sitesindeki bir yazısından alıntıdır!

guest
4 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm Yorumları Göster
Rosa SEREN
Rosa SEREN
7 yıl önce

yalanlarla heryeri ben yaptım bile diyor, olmayan yol için 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Rosa SEREN
Rosa SEREN
7 yıl önce

Yalanlardan medet bekliyor ondan kızıp kendisine oy veren ümmete, koyunlar diyip aşağılıyor

alex650
alex650
Cevap verdi;   Rosa SEREN
7 yıl önce

BU ANKETCİLERİ İÇERİ ALMASA İYİ PUANINI YÜKSEKTE GÖSTERMİŞLER

Rosa SEREN
Rosa SEREN
7 yıl önce

Kaybettikçe çıldırıyor hemde kafayı yiyor Hamdolsun Yarabbiiiii 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

mutlakaoku.com |
4
0
Bu konuda sen ne düşünüyorsun? Yaz Mutlaka Okunsun...x