Dolar kuru geçtiğimiz günlerde 4,25₺ seviyelerine kadar yükseldi. Ardından yapılan açıklar sonrası dolar küçük bir düşüş gerçekleştirerek 4.20₺ ye indi.
- Aradan birkaç gün geçtikten sonra kendini tekrar 4.23 ₺ üstüne atmayı başaran dolar şuan kalıcılık sağlamış gibi görünüyor. Ancak seçim bittikten sonra doların geleceği hakkında daha net şeyler söyleyebiliriz.
- Bu durumun sebebi ise belirsizliğin artıp azalacağını göreceğiz. Mevcut hükümetin devamında belirsizlik olmayacaktır.
- Piyasalar istikrardan yana olduğu için ve mevcut iktidarda ohal ile devam edeceği için dolarda yükseliş gerçekleşecektir. Ancak bu yükselişlerde kalıcılık sağlayıp sağlayamayacağı merak konusu.
- Jeopolitik açıdan önemli bir konumda olan ülkemiz pek çok tehditle karşı karşıya diyebiliriz. Yanı başımızda devam eden Suriye iç savaşı durumumuzu kötü etkilemekte. Yaptığımız askeri operasyonlar sayesinde belirli bir güç kazanmış bulunmaktayız. Bu gücün kalıcı olup olmayacağı muamma ve operasyonların ne kadar daha süreceği ekonomimiz açısından son derece önemli.
Peki ya hükümet değişirse ne olacak?
- En merak edilen konulardan birisi de bu. İktidar adayları her zaman ekonomiyi iyileştireceklerini, halkı rafaha kavuşturacaklarını söylemişlerdir. Bunun gerçekleşip gerçekleşmediğini göremedik. Uzun yıllardır aynı iktidar görev başında, bir nesil başka bir iktidar yüzü görmeden yetişti.
- Günümüz şartlarında gerçekleşecek iktidar değişikliğinde ülkemiz ekonomisi nasıl etkilenir bilemiyoruz. İki farklı senaryo var aslında.
- Bunlardan birincisi acemilik. Yeni gelen iktidar bilgi ve deneyim olarak eksik olacağı için bazı problemler yaşatabilir. Ancak ne kadar kötü bir iktidar gelirse gelsin bugünkü iktidardan kötü olamayacağı garanti. Ne yapacağı belirsiz olduğu için piyasalar bu durumu temkinli karşılayabilir. Böyle bir durumda dolar seçim sonrası ilkesini bulacaktır.
- İkinci senaryo ise doların düşeceği yönünde. Yeni gelen iktidar belirli reform ve yenilikler ile doların ateşini alabilir, ekonomiyi rayına sokabilir. Büyüme hızımızın yüksek olması lehimize. Büyüme hızını arttırarak dolar karşısında güçlenebiliriz. Merkez Bankası’nın vereceği kararlar da doların geleceği hakkında belirleyici olacaktır.

Tüm bunlar göz önüne alındığında yıl sonunda dolar 4,20₺ ile 5,00₺ arasında olabilir. Sandıktan çıkacak sonuca göre aşağı yönlü veya yukarı yönlü trende girilebilir. Döviz kurunda yaşanabilecek düşüşler halkın cebine olumlu olarak yansıyacağı kesin. Elektronik araç gereçlerin %99’unu yurt dışından dolar ile alan bir ülke olarak Dolardaki her kuruş artış, vatandaşa vergi, zam, olarak dönecektir!


Pelikan Grubu | Pelikancılar Kimdir?
Menzil Tarikatı; Gavs Kimdir? Nasıl Çalışırlar? Mal Varlıkları Nedir?
Serkan Kurtuluş Kimdir?
Kesinleşmiş Cezanın ne kadarı Cezaevinde yatılır! (‘Cezamın yatarı ne Avgat Bey?’)
Corona Virüsü
Yeşil kod adlı; Mahmut Yıldırım Yaşıyor mu?
Türkiye’deki Cezaevi Tür ve Tipleri hakkında pratik bilgiler!
Kur’an-ı Kerim’de Bilim ile İlgili Ayetler? (‘Kur’an bilime yönlendirir!’)
Erkekler neden mesaj yazmaz? Kızlar neden mesaj atmaz?
Akp’nin Yasadışı silahlı eğitim kampları! (‘İç Savaş Hazırlığı, Görüntüler – İddialar’)
Osmanlıca Küfür
Twin Flame
Atatürk’ün dedesi kimdir? | Soy Ağacı
Dr. Mehmet Öz; Corona Virüsü
Türkiye Yunanistan Askeri Gücü Karşılaştırması
David Rockefeller, Servetinin sınırlarına yolculuk! Ve Türkiye’deki Temsilcileri!
Adolf Hitler’in Propaganda Bakanı Joseph Goebbels’in Sözleri
Şehidimiz Var; Albay Okan Altınay
Rabıta Nedir? Nasıl Yapılır?
Ölün İstiyorum Artık | Nejat İşler
Yaşanır. Dolar bozdurup 4 çuval soğan aldım çünkü