Herkese günaydın sabah kahvaltı yaparken TV açıktı ve Recep İvedik filminin bazı sekanslarını gösteren bir popüler habere rastladım.

- Bu konu hakkında bir kaç şey yazmak istiyorum, Recep İvedik filmi 7 milyon 375 bin kişi izledi ve 73.1 milyon lira gişe hasılatı yakaladı.
- Bu kesinlikle bir ticari başarıdır, asıl bizim sorgulamamız gereken, Şahan Gökbakarın aslında ne kadar zeki biri olduğu, anlatıyorum.
- Şahan Gökbakarın annesi ve babası ODTÜ mezunu insanlar, bildiğim kadarıyla aynı ünv. akademisyenler.
- Şahan Gökbakar Recep İvedik filmi ile aslında bir toplumun aynasını yansıtıyor yani sosyolojik olarak ülkenin neyden hoşladığını yakalamış.
- Belki Sinema tarihinde bir çok buna benzer filmler yapıldı, Kahpe Bizans vs. diyebiliriz, Şahan Gökbakar aslında toplumu süzgeçten geçirmiş.
- Recep İvedik karakteri homofobik, göbekli, sakallı, hiçbir şeyden anlamayan, oturup kalkmasını bilmeyen, yemek adabı olmayan, karakter.
- Olmadık yerlerde osuran, küfür eden, zeki insanları aşağılayan, kadınlara abaza bir kültürle bakan, el hareketi yapan vs. bir karakter.
- Şahan Gökbakar, aslında topluma şunu söylüyor bu film sizin bir aynanız ve siz bundan hoşlanıyorsunuz ve ben sizi çözdüm parama bakıyorum.
- Topluma hem gerizekalı rolü yapıyor ve sizin mizah anlayışınızın bundan öteye gidememesini biliyorum diyor.
- Şahan Gökbakar, Recep İvedik serisi çektikçe hasılatı kat kat artıyor, hiçbir seri film bu kadar hasılat yakalayamaz, bu bir başarıdır.

- Aslında bizde de şöyle bir şey uyanıyor, ben popüler bir film yapmak istesem, aslında buna benzer karakterler hayatımızın her yerinde.
- Şahan’da Recep karakterini toplumun bizzat içinden alıp sinemaya aynı kütür ile yansıtıyor ve insanlar buna gülüyor çünkü toplum budur.
- İşin özü Şahan aslında toplumun birebir aynısını ve kültürünü bir sinema filmi serisi ile ayna tutarak bunu yansıtıyor ve gelirini sağlıyor.
- Şahan’nın aslında bir başarısıdır, toplumun neyden hoşlandığını mizah anlayışının ne olduğunu kültürünün neyden geldiğini sinemaya aktarıyor
- İşin özü şudur ki toplumda ki kültür bu, anlayış bu, mizah bu ve siz bundan hoşlanıyorsunuz, size aptal gibi davranmaya devam edeceğim diyor
Recep İvedik filmi ve Şahan hakkında fikirlerim bir kaç gündür vardı, bugün yazasım geldi flood bitti okuyanlar sağolsun, teşekkürler.
Bu Konu, Ozan / Köyünde @norskdark Kullanıcı adıyla paylaşımlar yapan, bir Twitter hesabının, paylaşımlarından derlenerek oluşturulmuştur…


Pelikan Grubu | Pelikancılar Kimdir?
Menzil Tarikatı; Gavs Kimdir? Nasıl Çalışırlar? Mal Varlıkları Nedir?
Serkan Kurtuluş Kimdir?
Kesinleşmiş Cezanın ne kadarı Cezaevinde yatılır! (‘Cezamın yatarı ne Avgat Bey?’)
Corona Virüsü
Yeşil kod adlı; Mahmut Yıldırım Yaşıyor mu?
Türkiye’deki Cezaevi Tür ve Tipleri hakkında pratik bilgiler!
Kur’an-ı Kerim’de Bilim ile İlgili Ayetler? (‘Kur’an bilime yönlendirir!’)
Erkekler neden mesaj yazmaz? Kızlar neden mesaj atmaz?
Akp’nin Yasadışı silahlı eğitim kampları! (‘İç Savaş Hazırlığı, Görüntüler – İddialar’)
Osmanlıca Küfür
Twin Flame
Atatürk’ün dedesi kimdir? | Soy Ağacı
Dr. Mehmet Öz; Corona Virüsü
Türkiye Yunanistan Askeri Gücü Karşılaştırması
David Rockefeller, Servetinin sınırlarına yolculuk! Ve Türkiye’deki Temsilcileri!
Adolf Hitler’in Propaganda Bakanı Joseph Goebbels’in Sözleri
Şehidimiz Var; Albay Okan Altınay
Rabıta Nedir? Nasıl Yapılır?
Ölün İstiyorum Artık | Nejat İşler