KHK’LARLA İHRAÇLAR KONUSUNDA BİLEREK YADA BİLMEYEREK YAPILAN ÖNEMLİ YANLIŞLAR.
- 1- Khk’yla kamu emekçisi ihraçları sadece cemaate yapılmış bir saldırı değildir.
2- Khk’lıların sesini duyurma sorunu yoktur. Nuriye-Semih açlık grevi sırasında bu hukuksuzluğu dünya duymuştur. Khk ile ihraç edilenlerin sadece ETKİN FİİLİ MEŞRU MÜCADELE hattında birleşememek sorunları vardır. - 3- Khk’yla ihraçlar”Fetö”operasyonu değil emperyalist özelleştirme projesinin bi parçasıdır.
4- “Takipsizlik beraat alanlar geri dönsün”söylemi geri kalanları iktidarın pençesine atmak, terörist söylemini meşrulaştırmak anlamına gelir. Bencillik yapmayalım. - 5- Khk’lılar Akp’li olmadıkları için değil, sevilmedikleri için değil, kötü oldukları için değil, aktif siyaset yaptıkları için değil devleti küçültmek isteyen sermayenin kararıyla ihraç edildiler.
- 6- Kamu emekçilerinin Khk ile ihraçları bir süreliğine durduysa bu sokak direnişleri sayesindedir. Ancak işten çıkarmalar durmuş değildir. Khk’lar çok fazla teşhir olduğu için sermaye artık kurum amirleri kararları ve soruşturma açarak işten atmalara devam etmektedir.
- 7- 15 Temmuz’u bahane eden iktidar öncelikle Khk ile ihraçları hedef göstererek toplumun tepkisini kırmak suretiyle iş güvencesinin yok edilmesi zeminini yaratmış, işten atmaları normalleştirmeye çalışmıştır. Khk’lılar suçluydu ben suçlu olmadığım için ihraç edilmem zannedenler büyük bir yanılgı içindedir.
- Bugün kamu emekçilerine dayatılan şey “aptalı oyna, hak ihlallerini görmezden gel, eleştirme, taraf olma, sahiplenme, ağzını açma yani insanlıktan çık ki işinden olmayasın” dır. Kamu Emekçileri taraf olmazsa bertaraf olacağını bilmeli, emekçiden yana olmalıdır. Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz!
- 8- Onlar vatan haini,onlar darbeci, onlar Komünist,onlar devlet düşmanı,onlar… söylemlerinin hepsi emekçileri birbirine düşman ederek emperyalist politika olan Khk’ları hayatta tutmanın bir yöntemidir.
- Khk’lılar herkes kadar vatanını sever, herkes kadar ülkesini sever, herkes kadar halka hizmet etmiştir, herkes kadar anne, herkes kadar baba, herkes kadar evlat, herkes kadar eş, arkadaş, komşu, herkes kadar insandır. Ve herkes kadar hata yapabilir, herkes kadar eksik, herkes kadar zayıf olabilir. Bunlar sorgusuz sualsiz işten atılmayı gerektirmez.
- 9- Khk kararlarını verenler, ihraç ettikleri insanlardan daha vatansever, daha insan sever, daha namuslu, daha dürüst, daha değerli, daha suçsuz değillerdir. Kimse devleti yönetiyor olsa bile binlerce insanı listelere yazarak terörist yada vatan haini ilan edemez.
- Buna ne mahkemeler karar verebilir ne de yöneticiler. Bu kararı ancak halk verebilir. Halkın algısını medya gücüyle çarpıtmaya çalışanlar aynı medya imkanını Khk ile ihraç ettiklerine verseler halkın kimi haklı bulacağını çok net görürüz.
- 10- Khk ile ihraç edilenlerin önemli bir kısmının yanlışlarından biri de yalvararak, acındırarak geri dönebileceklerini zannetmeleridir. Kimsenin egosunu şişirmeye gerek yok. Khk politikasından haberleri olmayanlar buna tevessül edebilir. Bu şekilde dönemezler.
- 11- Khk ile ihraç edilenlerin bir kısmı da başkalarının isimlerini vererek, ihbarcı, İtirafçı sıfatıyla etkin pişmanlık gibi rezalete dahil olup bazı listelerdeki isimleri “evet bunlar” diyerek başkalarının hayatını karartmak suretiyle geri dönmeyi, hapse girmemeyi denemişlerdir.
- Genellikle sağ zihniyetten insanların yaptığı bu rezillik sol davalara da sirayet etmiş hayatı karartılan insanlar müebbet cezalarıyla haksızlığa uğramışlardır. Bu yöntem kimseyi kurtarmayacağı gibi sermayenin ekmeğine yağ sürmekte halka karşı savaşta ellerini güçlendirmektedir.
- 12- Bir kısım khk’lının yaptığı gibi susarsam, gözden kaybolursam, başka başka işlerde çalışırsam, dikkat çekmezsem belki zamanla, suçsuz olduğumu anlayıp geri döndürürler sananlar da yanılıyorlar.
- Başta dediğimiz gibi ihraçlar bir projedir, sermaye kendini tehlikede görmezse geri adım atmaz. Ancak güçlü direnişler kararını geri çekmesini sağlayabilir. Bu, tarihsel olarak defalarca kanıtlanmıştır.
- 13- Sokak direnişleri yapmasak da salonlarda bir araya gelsek, sosyal medyadan sesimizi duyursak da olur sananlar da yanlış içindedirler. Çünkü kitlesellik tek başına bir anlam ifade etmez.
- Sobada yanan bir odun mu, yoksa bir soba dolusu ama yanmayan odun mu odayı ısıtır? Khk politikasını tersine çevirmek için her birimiz yanan bir odun olmalıdır. Pratiğin olmadığı yerde kitleler sadece yığındır. Bu yöntem oyalamadır.
- 14- En büyük yanlışlardan biri de nasıl olsa bir gün her şey düzelecek, geri döneceğiz, Khk’lar gidecek biz kalacağız, tazminat alacağız sanısıdır. Bu kendiliğindenciliktir. Kendiliğinden her şey kontrolsüzdür. Yatağında akmayan suyun nereye boşalacağını bilemezsiniz.
- Sizin kendiliğinden bıraktığınız her şeyi iktidar kontrolü altına alıyor demektir. Nasıl olsa sosyal muhalefet artacak bi yerlerde bir şeyler olacak diye düşündüğünüz her şeyi iktidar bastırmakla meşgul, unutmayalım. Binlerce khk’lının “ben yapmazsam hiç kimse yapmaz” diye harekete geçtiğini hayal edin. Bakın neler değişiyor.
- 15- Gücünü halktan alan hiç bir şey yıkılmaz.Sokağa çıkın.İnsanlara durmadan anlatın. Onlardan yardım isteyin. @direnisler direnen direnmeyen, direnmek isteyen, sözünü söyleyen herkesle büyümeye devam ediyor. #KhklarİptalEdilsin diyor.



Pelikan Grubu | Pelikancılar Kimdir?
Menzil Tarikatı; Gavs Kimdir? Nasıl Çalışırlar? Mal Varlıkları Nedir?
Serkan Kurtuluş Kimdir?
Kesinleşmiş Cezanın ne kadarı Cezaevinde yatılır! (‘Cezamın yatarı ne Avgat Bey?’)
Corona Virüsü
Yeşil kod adlı; Mahmut Yıldırım Yaşıyor mu?
Türkiye’deki Cezaevi Tür ve Tipleri hakkında pratik bilgiler!
Kur’an-ı Kerim’de Bilim ile İlgili Ayetler? (‘Kur’an bilime yönlendirir!’)
Erkekler neden mesaj yazmaz? Kızlar neden mesaj atmaz?
Akp’nin Yasadışı silahlı eğitim kampları! (‘İç Savaş Hazırlığı, Görüntüler – İddialar’)
Osmanlıca Küfür
Twin Flame
Atatürk’ün dedesi kimdir? | Soy Ağacı
Dr. Mehmet Öz; Corona Virüsü
Türkiye Yunanistan Askeri Gücü Karşılaştırması
David Rockefeller, Servetinin sınırlarına yolculuk! Ve Türkiye’deki Temsilcileri!
Adolf Hitler’in Propaganda Bakanı Joseph Goebbels’in Sözleri
Şehidimiz Var; Albay Okan Altınay
Rabıta Nedir? Nasıl Yapılır?
Ölün İstiyorum Artık | Nejat İşler
Tüm #khkmağdurları birleşin!
Solcuysanız emek dayanışması,
Sağcıysanız ahlak ve hürriyet,
İslamcıysanız mustazaflara yardım,
Liberalseniz bireylerin özgürlüğü… adına,
Ezilenin, mağdurun yanında olun….
Hocam müthiş bir açıklama olmuş. İnsanüstü bir azim ve cesaretle ülkenin en uzun soluklu eylemini yaparken; muhalif(!) örgüt ve siyasi yapıların da yaldızlarını söküp bomboş paslı tenekelerden ibaret olduklarını gösteriyorsunuz.
Sizin gibi değerli bir hocayı ihraç etmekle ülkeye en büyük kötülüğü etmişler ki amaçları da sizin gibi değerli insanları işinden atıp ülkeyi bataklığa sürüklemekti. Tüm KHK ile işinden atılanlar sizin gibi değerli kişiler. KHK lar iptal edilsin ülke normale dönsün.