Alman tarihçi Dr. Nick Brauns’un tahlilleri şöyle: “İnce, seçim kampanyasında kendisini Erdoğan’a meydan okuyan güçlü biri olarak ortaya koydu. Bu bir çok insana umut verdi.
- Ama seçim gecesi gerçek yüzünü ortaya çıkardı ve sadece bir palavracı olduğunu, zafer için sonuna kadar mücadele etmeye hazır olmadığını gösterdi.
- Bazıları sayım bitmeden Erdoğan’ın seçim zaferini kabul etmesine şantaja maruz kalmış olma ihtimalini gerekçe gösteriyorlar. Bence İnce şahsen tehdit edilmedi. Kemalistten beklenen tavrı sergiledi..
- CHP kendini Kemalist ve sosyal demokrat bir parti olarak görüyor. Pratikte bu şu demek oluyor; bu iki siyasi geleneğin en kötü özelliklerini, yani devlet tutkunluğunu, halk kitlelerinin faaliyetlerinden korkuyu ve milliyetçiliği birleştiriyor.
- 1933’de Hitler başbakan olduğunda, Alman sosyal demokrasinin liderleri de pek farklı reaksiyon göstermediler. Tabanda bir çok sosyal demokrat, komünistlerle birlikte Nazilere karşı greve ve mücadeleye girmek isterken, sosyal demokrasinin liderleri parlamentoyla tabanı avuttular.
- Tüm oyların sayılmasından çok önce açıklanan resmi seçim sonucunu reddedebilirdi. Seçimlerdeki çok sayıdaki usülsüzlüğe, seçim manipülasyonlarına ve olağanüstü hal şartları altında yapılan adil olmayan seçim kampanyasına dikkat çekerek, protesto için sokağa çağırabilirdi.
- Böyle bir durumda HDP taraftarı, Kürtler ve başka muhalefet edenler de sokağa dökülürdü. Erdoğan’ın silahlı milisleri, Osmanlı Ocakları, Sadat Çeteleri kullanma tehlikesi ciddi olarak vardı. Bu muhtemelen iç savaşın çıkması anlamına gelirdi.
- İnce, devletin ve ulusun adamı olarak, sokağa dökülen kitlelerin desteğiyle Erdoğan’a karşı sonuç getirecek bu mücadeleye girme yolunu aramadı. Hele hele Kürtlerle birlikte devlet gücüne karşı sokağa çıkmayı hiç istemedi. Teslim olmayı daha uygun gördü.
Aynı Kılıçdaroğlu’nun geçen yıl referandum sonrası seçim hilesine karşı yapılan gösterilerle arasına mesafe koyup, protestoları boğduğu gibi.”

Bu Konu, YelizHuzurİstiyor @yelizhuzuristiy Kullanıcı adıyla paylaşımlar yapan, bir Twitter hesabının, paylaşımlarından derlenerek oluşturulmuştur…

Pelikan Grubu | Pelikancılar Kimdir?
Menzil Tarikatı; Gavs Kimdir? Nasıl Çalışırlar? Mal Varlıkları Nedir?
Serkan Kurtuluş Kimdir?
Kesinleşmiş Cezanın ne kadarı Cezaevinde yatılır! (‘Cezamın yatarı ne Avgat Bey?’)
Corona Virüsü
Yeşil kod adlı; Mahmut Yıldırım Yaşıyor mu?
Türkiye’deki Cezaevi Tür ve Tipleri hakkında pratik bilgiler!
Kur’an-ı Kerim’de Bilim ile İlgili Ayetler? (‘Kur’an bilime yönlendirir!’)
Erkekler neden mesaj yazmaz? Kızlar neden mesaj atmaz?
Akp’nin Yasadışı silahlı eğitim kampları! (‘İç Savaş Hazırlığı, Görüntüler – İddialar’)
Osmanlıca Küfür
Twin Flame
Atatürk’ün dedesi kimdir? | Soy Ağacı
Dr. Mehmet Öz; Corona Virüsü
Türkiye Yunanistan Askeri Gücü Karşılaştırması
David Rockefeller, Servetinin sınırlarına yolculuk! Ve Türkiye’deki Temsilcileri!
Adolf Hitler’in Propaganda Bakanı Joseph Goebbels’in Sözleri
Şehidimiz Var; Albay Okan Altınay
Rabıta Nedir? Nasıl Yapılır?
Ölün İstiyorum Artık | Nejat İşler
Komik ve gereksiz bir düşünce
Bu adam ailesinin karşılaşacağı tüm zorluklara rağmen Silivri de tüm mağdurları savunmuş bir adamdır
Bir sebeple o gece hepimizin iyiliği için ertelenmiş olsa da, bizim olan bize gelecek
Karşımızdaki güruh ortada, komik ve yanlı düşünceler bunlar
Yok gerçek yüzünü gördük iyi oldu baştan bunu görmemiz
Söylediklerinizle iş bitmiyor hayatının hatasını yaptı ve mütercimler da aynı şeyi söylüyor